preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 328318
Ovaj mjesec: 1713
Ovaj tjedan: 534
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Književni susret sa Sanjom Polak u Društvu hrvatskih književnika
Autor: Miljenko Ilić, 23. 10. 2017.

Početak Mjeseca hrvatske knjige obilježili smo na nov i drugačiji način. Suradnjom školske knjižničarke s književnikom Hrvojem Kovačevićem organizirana je za učenike 5. i 6. razreda Mala tribina u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu s omiljenom dječjom spisateljicom Sanjom Polak. Na književnom susretu, ostvarenom u okviru terenske nastave 18. listopada, spisateljica je s učenicima razgovarala o sebi, svojim knjigama i općenito  o književnosti.  Kroz odgovore na brojna pitanja, saznali smo kako i gdje pronalazi inspiraciju za svoja djela te da uz knjige piše i scenarije za emisije Dječjeg i obrazovnog programa Hrvatske televizije i Hrvatskog radija. Dugogodišnja je urednica dječjeg časopisa Prvi izbor i autorica nekoliko čitanki i udžbenika za hrvatski jezik i matematiku.

Od objavljenih 8 knjiga za djecu predstavila nam je najpoznatije Dnevnik Pauline P., Drugi dnevnik Pauline P., Petricu Pričalicu, Pobunu Pauline P., Dnevnik dobrih anđela i Gorski dnevnik Pauline P. te najavila i novu knjigu o Paulini.

Dobitnica je nagrade Mato Lovrak za roman Drugi dnevnik Pauline P., dok je za zbirku pripovijedaka Petrica Pričalica nominirana za međunarodnu nagradu Mali princ.

Susret je završio velikim pljeskom kojim su učenici zahvalili i gospođi Polak i gospodinu Kovačeviću na lijepom i ugodnom druženju poželjevši ponovni susret.

Intervju sa spisateljicom naši će novinari objaviti u školskom listu.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju