preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 328318
Ovaj mjesec: 1713
Ovaj tjedan: 534
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Uz Mjesec hrvatske knjige i Međunarodni mjesec školskih knjižnica
Autor: Miljenko Ilić, 20. 10. 2017.

   Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija  posvećena pisanoj riječi s ciljem promicanja knjige i čitanja. Obilježava se svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga te su u to vrijeme knjižnice središta brojnih događanja. Ovogodišnja manifestacija pod motom Sve na jednom mjestu  posvećena je enciklopedistici. U Mjesecu hrvatske knjige provodi se i Nacionalni kviz za poticanje čitanja namijenjen učenicima osnovnih škola čiji ovogodišnji naslov i tema glasi "Čitanje ne dolazi u pitanje“.

 

 

U listopadu se obilježava i Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Nizom aktivnosti i događanja na dogovorenu temu promiče se uloga i značaj školskih knjižnica. Ovogodišnja je tema Povezivanje zajednica i kultura.

 

 

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i naša je knjižnica mjesto provođenja raznovrsnih aktivnosti. Za učenike 5. i 6. razreda organiziran je književni susret s dječjom spisateljicom Sanjom Polak u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, dok će u školi za učenike 7. i 8. razreda gostovati književnica Silvija Šesto. Učenici 6.b, 7.a i 8.c sudjeluju u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a enciklopedistika je tema radionice i nastavnih satova za učenike 3., 4. i 8. razreda.  Projektom „Čitajmo naglas, čitajmo zajedno!“ učenici 4. razreda matične i područnih škola dokazat će da ni u našoj školi čitanje ne dolazi u pitanje. Povezivanje zajednica i kultura ostvarit će skupina učenika od 5. do 8. razreda radionicom na kajkavskom, a skupina učenika 4. razreda radionicom o filateliji i filatelističkom izložbom.

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju