preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 330646
Ovaj mjesec: 822
Ovaj tjedan: 30
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Tražilica
Nastava
O FIZICI.....
Milorad Videković / datum: 5. 6. 2014. 22:11

O fizici…..

 

Kao što i sam Einstein kaže, obrazovanje nije učenje činjenica, već vježbanje uma da razmišlja! 

Ciljevi nastave fizike prema Nastavnom planu i programu su:

Pobuditi kod učenika interes za fiziku. Razvijati sposobnost promatranja i mjerenja. Stvarati uvjete za doživljaj radosti učenja i novih znanja vlastitim iskustvom i istraživanjem. Razvijati jezik fizike, jasnoću i preciznost izražavanja te sklonost za rad u skupini.

Uvoditi učenike u znanstveni način razmišljanja i zaključivanja. Osposobiti učenike za uočavanje bitnog i logično zaključivanje. Razvijati sposobnost za promatranje i mjerenje. Osposobiti učenike za primjenu fizikalnih spoznaja za rješavanje problemskih zadataka tijekom nastave i u svakodnevici.

 

Osposobiti učenika za logičko mišljenje, zaključivanje i primjenu novoga znanja. Razvijati kritički odnos prema vlastitim rezultatima rada. Uvoditi učenike u znanstveni način razmišljanja. Ukazati na povezanost fizike s drugim znanostima. Razvijati znanstveni način mišljenja, vještine  mjerenja i računanje s fizičkim veličinama i mjernim jedinicama.

Razvijati logičko i samostalno zaključivanje. Navikavati učenike na točno mjerenje.  Poticati  na upornost u radu. Razvijati kritički odnos učenika prema vlastitim rezultatima rada. Osposobiti učenike za primjenu fizikalnih spoznaja u životnim okolnostima.

 

Kao što iz ciljeva nastave fizike možete vidjeti, učenje gradiva fizike ne može se svesti na učenje činjenica i reprodukciju istih, jer time nisu ispunjeni ciljevi koji su postavljeni pred učenika. Stoga, važno je redovito pratiti nastavu, bilježiti sve što se radi na satu. Još je važnije redovito doma ponoviti ono što se radi na nastavi, riješiti radne zadatke i time redovito utvrditi gradivo, kako bi izbjegli "paniku" i "stres" pred provjere i ispite.

Učiti treba s razumijevanjem!

 


[OPŠIRNIJE]Baščanska ploča
Miljenko Ilić / datum: 22. 4. 2014. 15:54

 http://prezi.com/vkn-bphvr--e/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

 


[OPŠIRNIJE]Usmena (narodna) književnost
Miljenko Ilić / datum: 18. 4. 2014. 09:45

Ova prezentacija namijenjena je učenicima 6. razreda  i nastala je iz potrebe usustavljivanja stečenih znanja iz usmene (narodne) književnosti . Autor prezentacije: Gordana Kučinić, prof. hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]Prezentacije
Miljenko Ilić / datum: 15. 4. 2011. 14:03

U prilogu nekoliko prezentacija.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski jezik - književnost
Tanja Poslon / datum: 23. 10. 2009.

U prilogu se nalazi prezentacija.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju